A Maratonról

       Az Ultrabalaton egy 220 km-es intenzív testi-lelki program a lábaknak és önmagunknak is egyaránt. Hogy ezt futva vagy tekerve, egyedül vagy csapatban szeretnénk teljesíteni, az már egyéni ízlés kérdése.

          Hobbifutókból verbuválódott 10 fős csapatunk, a NEKENDEL, is vállalta a kihívást, hogy teljesíti gyermekkorunk legkedvesebb tavának körbefutását, az Ultrabalatont. Természetesen a résztvevők magas száma és az eltérő edzettségi szintek miatt a csapatokat különböző időpontokban állítják pályára, így a NEKENDEL csapata reggel 7:30-kor kezdte meg „keringését” a Balaton körül. A teljes táv 32 szakaszra van felosztva azért, hogy mindenki megtalálja lábára illő távot. Az én méretem 27 km lett, 4 szakaszra felbontva. A X. jubileumi UB nem csak kiváló szervezéssel tisztelte meg a résztvevőket, hanem rekkenő hőséggel is. A déli órákban futott távjaim idején a hőmérő higanyszála a forró aszfalt fölött elérte a 40 C-ot, amelynek hatására a több kilométeres sorban sétálók tömege inkább tűnt egy népvándorlásnak mintsem egy futóversenynek.13329775_1045687348839437_848563836_n.jpg

...váltópontnál a csapattársaimmal...

(kép forrása: https://www.facebook.com/ultrabalaton/photos_stream?tab=photos_albums)

 Azt gondolom, hogy az Ultrabalaton az olyan ritka futóversenyek közé tartozik számomra, ahol nem csak egy intenzív találkozásra van lehetőségünk a saját korlátainkkal, hanem egyszerre sűríti magába a barátokkal való együttlét helyszínét, a legnagyobb tavunk környékének felfedezését és azt a családias légkört is, amelyet csak az a tudat adhat, hogy ezen a versenyen mindenki győztes.

Beszámolómat remekül illusztrálja ez a kis videó: 

https://vimeo.com/62342868

Címkék: balaton, futás, maraton